tirsdag 12. mai 2009

Australia - Roadtrip 09

Australia! Australia! Et reisemaal vi begge lenge har sett frem til og forventet at skulle bli et av de store hoeydepunktene paa turen! Og gjett om det innfridde:)

Vi landet i Brisbane den 16. april og sjekket inn paa City Backpackers, hostellet hvor Karl Kristian allerede hadde booket rom for hele gjengen paa 6, han selv, Christian, Eli, Veronica, Solvaar og meg! Den foerste kvelden tok vi med oss en kasse lokal oel og slappet av med barbeque i parken ved elven som renner gjennom downtown Brisbane. Det var utrolig bra aa se folkene igjen og bare kunne senke skuldrene og nyte et land der ting paa en maate gaar litt mer av seg selv, eller kanskje litt mer som man forventer?Ikke at vi har stresset mye hittil paa turen, men de faa episodene hvor ting ikke har gaatt helt som det skulle eller at man hele tiden maa gaa rundt og kikke seg over skulderen, setter nok et ubevist preg paa opplevelsene paa sin maate. Jeg fikk iallfall den tanken etter aa ha tilbragt noen dager her nede! Borte er helt ubeskrivelig deilig men hjemme er fremdeles best og akkurat paa dette tidspunktet lignet Australia betenkelig mye paa hjemme...;)
Morgenen etter reiste vi ut mot flyplassen og plukket opp vaar campervan de la Grande, en Ford Transit 6 berth deluxe, som skulle ta oss oppover nordkysten fra Brisbane til Cairns! Vi var nok alle ganske spente paa hvordan dette skulle gaa med aa kjoere et saa stort kjoeretoey og attpaatil paa feil side av veien!! Vi ble likevel raskt aklimatisert med dette bakvendtlandet og etter en rask stop innom en shopping outletstore utenfor byen, var vi paa vei!

Highway 101 tok oss oppover kysten og ga oss raskt en smakebit paa hvilke strender som skulle moete oss! Det skal nevnes at Brisbane paa denne tiden av aaret har klima som for de lokale tilsvarer sensommer eller tidlig hoest. For oss nordboere var det likevel behagelig temperatur og mer normal luftfuktighet etter min standard (Erlend). Dessuten merket vi forandringen i klimaet ettersom vi forflyttet oss naermere og naermere Cairns, det ble mer tropisk i vegetasjonen og temperaturen ble mer og mer badevennlig for aa si det slik:)
Foerste stopp paa turen ble bestemt til aa vaere Noosa etter at flere av oss hadde faatt tips om stedet fra andre reisende vi har moett underveis. Noosa var en behagelig smaaby hvor alle lokale utmerket seg med sin avslappende holdning og vennlige og imoetekommende innstilling til oss turister! Det var ikke et sted man ikke ble moett med et "Good morning, mate!" eller et "That's allright, darling!". Jeg tror nok flere av oss fant det lettere aa kjoepe vaare snart saa kjaere surfebrett hos Classic Malibu i Noosa Heads da selgerne har innstillingen at alt ordner seg:) De kunne uansett jobben sin og solgte oss 5 brett og 3 surfebagger med tilbehoer! De klarte til og med aa selge Christian og meg en dobbel surfebag som de ikke hadde paa lager, men som maatte sendes fra Sydney og til en eller annen ukjent destinasjon paa vaar vei nordover! Som jentene saa fint paapekte etter av vi for andre gang, uten hell, hadde forsoekt aa forandre stedet hvor vi skulle plukke den opp med vaar begrensede tid paa landeveien; "Hadde bare vi vaert med dere hadde dette aldri skjedd!"
Uansett fikk vi 5 fine doegn i Noosa hvor vi tilbragte et par netter paa campingplass og resten paa parkeringsplasser ved stranden. Noosa hadde egentlig ganske blandede forhold for vaare skills paa surfebrettet! Vi fikk mange artige timer i vannet og mye juling av boelgene, men jeg tror nok de fleste hadde forventet en noe stoerre progresjon;) Vi koste oss uansett og brukte kveldene til avslapping med grilling og godt aa drikke! Jeg laerte til og med et par uskrevne regler for oppfoersel i vannet, da jeg fikk denne klare beskjeden fra en gammel bestefar paa longboard: "If you ruin my whitewater one more time, I'll run you through!" Med det mente han at jeg skulle respektere de som surfer fra innsiden av boelgen og bremse for aa slippe de forbi, noe som ga oss litt frustrasjon da det var tre gamle oldtimere som tok hver eneste boelge og dermed alltid kom foerst i koen paa en av strendene vi besoekte!
Vi hadde nok ikke i utgangspunkt planlagt aa tilbringe 5 av 9 dager i Noosa, da vi hadde over 2000km aa tilbakelegge foer flyet gikk fra Cairns! Tanken var aa ta med brettene paa taket og surfe der vi fant strender underveis. Naa viste det seg da at Noosa, som laa en 5-6 timers kjoeretur fra Brisbane, var saa og si det siste stedet med gode boelger og at vi egentlig valgte feil retning slik sett. Men temperaturen var like viktig for oss og vi visste at jo naermere Sydney man kommer, jo mer regn og kalde dager faar man. Derfor ble det istedenfor litt lengre etapper de siste 4 doegnene. Vi fikk likevel med oss mange fine opplevelser og minner fra nordkysten av the land down under, hvor vi blant annet besoekte dyreparken the Billabong sanctuary og den langstrakte stranden paa Mission Beach! Da vi naade Cairns, sjekket vi inn paa et helt greit hostel midt i bykjernen og ikke langt fra "stranden", etter aa ha levert fra oss bilen! Mirakuloest nok overlevde kjoeretoyet vaare middelmaadige ferdigheter bak rattet og vi slapp fra det uten aa betale mer enn 20 aus $ for grey water slangen vi glemte igjen ett eller annet sted underveis! Solvaar og jeg hadde kun den ene natten i Cairns, da flyet vaart tok av ettermiddagen den 01. mai, mens Karl Kristian, Christian, Eli og Veronica tilbragte et ekstra doegn foer de floey til Melbourne og deretter Sydney.
Fint at vi er godt smoert inn i sol olje naar UV straalingen er paa extreme!


Den siste formiddagen i Cairns laa Solvaar, Karler og jeg paa gressplenen ved stranden (Stranden var langgrunn og svaert steinete og egnet seg ikke for soling eller bading.), innsmurt i tanning olje fra topp til taa da dette var siste mulighet for aa faa farge foer kaldere dager skulle moete oss i Sydney! Det var med et lite sukk at vi sa adjoe til reisefoelget og campervanen, vi skulle nok oenske vi kunne ha brukt det dobbelte paa turen oppover og slik kunne tatt oss tid til aa se mange av de fine stedene underveis, kanskje saerlig Frasier Island som skal vaere noe av en opplevelse!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar