torsdag 7. mai 2009

Samoa - Strandliv paa hoeyt nivaa!



Etter det vi som bortskjemte backpackere kan kalle hektisk dager i LA var det igjen godt aa komme seg til det rolige liv paa stranden. Med lange kritt hvite strender og blaatt hav paa alle kanter, er de tropiske oeyene som utgjoer Samoa det naermeste vi har vaert paradis saa langt!


Vi kom til Samoa uten noen tanker om hvor vi skulle og hva landet hadde aa tilby, som resulterte i at vi ba en taxi sjaafoer kjoere oss til den fineste stranden paa oeya! Det gikk overaskende bra og vi tilbragte 3 herlige dager paa Tanu Beach. Foruten stranden besto omraadet av 4-5 "hoteller" , en bensinstasjon, et lite rom med en PC som de kalte internettkafe og ja, det var vel det.



Etter tre late dager med snorkling og sol slikking reiste vi videre til hovedoeya paa samoa til det som gikk for aa vaere den fineste stranden paa den oeya (veldig grei huskeregel naar du ikke vett hvor du skal, reis til den fineste stranden). Turen dit var litt av en opplevelse da de lokale bussene paa Samoa for det foerste er kjent for aa stable passasjerer i hoeyden, og fordi vaar buss var en skikkelig raanerbuss med 90talls hits paa full guffe! Vi kom oss frem med livet i behold om enn med et par gamle slagere paa hjernen.



Til tross for at vi virkelig foelte oss paa andre siden av jorden og langt fra alt som kan kalles Norge klarte vi her aa tilfeldigvis moete paa Steffen i klassen til Erlend og kjaeresten hans Mari. Samtidig ble vi ogsaa kjent med et par fra Stavanger, og to jenter fra Kolbotn. Saa vi utgjorde en liten norsk koloni paa stranden! Vi fortsatte dagene paa denne oeya som vi avsluttet den forrige nemelig med aa ligge paa stranden, slikke sol og ellers nyte livet saa godt som det er mulig! Nettene tilbrakte vi i det som kalles beach fales og er den samoiske maaten aa bo paa, nemlig i hytter paa stranden uten vegger!



Samoa er en plass vi begge kunne tenkt oss aa bli veldig mye lengre enn en uke, men uansett gledet vi oss begge til aa komme til Australia og moete Christian, Eli, Veronika og Karl Kristian:)


Samoisk show om kvelden!

1 kommentar:

  1. Fantastisk kjekt og lese hvordan dere har det, og se flotte bilder. Jammen har dere opplevd mye! ..... Takk for koselig samtale idag Solvår, godt og høre stemmen din og at dere har det bra.

    SvarSlett