fredag 5. juni 2009

Bali - Strand, surf og luksusliv!



Bali var for oss begge et av de landene som vi var helt sikre paa at vi ville innom. For min (Solvaar) sin del for aa komme tilbake til oeya hvor jeg studerte hoestsemesteret 2004, og for Erlend sin del aa endelig oppleve landet som jeg har snakket saa mye om! Det aa komme seg dit var naer ved aa bli spolert da vi ikke fikk sjekket inn i Sydney fordi vi ikke hadde flybillett ut av Indonesia. I all hast fikk vi kjoept en billett fra Bali til Singapore og kom oss ivei (med en vesentlig tynnere lommebok).

Det aa komme tilbake til Bali, og spesielt Jimbaran, var med en liten frykt i magen for at det ikke var slik jeg husket det. Tanken forsvant raskt i det jeg dro inn den velkjente lukten av offergaver, blomster, fisk og brent soeppel paa Jimbaran Bay! Det meste hadde ikke forandret seg i det hele tatt og jeg saa velkjente fjes i gatene. Vi hadde gjennom Gateway College faatt oss hotell i Jimbaran. En helt annen standard enn det vi har blitt vant til, med velkomstdrink, rene sengesett, stort rom og en fantastisk service! Vi tilbrakte hele foerste uken i Jimbaran bortsett fra en natt paa Hard Rock Hotel i Kuta. Siden det var Erlend sin bursdag, hadde vi bestemt oss for aa koste paa oss litt ekstra. Det var en dag og natt med luksus liv paa et sted som omtales mer som en fornoeyelsespark enn et hotell. En vell feiret 25aarsdag!


Etter en uke med avslapping og shopping paa Bali reiste vi to uker til Gili oeyene som ligger utenfor Lombok og en baatreise unna Bali. Det kan dere lese mer om i neste innlegg. Da vi kom tilbake igjen til Bali bestemte vi oss for aa vie halve uken til surfing paa Kuta Beach. Det begynte veldig bra for oss begge helt til jeg fikk noe alle asiatere for tiden frykter er svineinfluensa, men som jeg kaller en vanlig forkjoelse. Erlend derimot fikk noen dager med bra surfing og begynner aa faa mer og mer tak paa boelgene!

Delfiner paa vei ut til Gili oeyene!


Til bursdagen fikk Erlend en seiltur ut til oeya Nusa Lembonganan. Det var en dag som besto av max avslapping og ellers noen timer med snorkling, banana boat og soling paa en resort paa oeya! Det ble ikke like mye seiling som vi hadde haapet paa da det ville ha oedelagt for alle som laa paa dekk aa slikket sol, vi gikk stort sett for motor med storseilet oppe slik at vi skulle foele at vi var paa seiltur.


Siste dagen foer vi reiste videre til Singapore var vi paa Ulu Watu hvor vi fikk sett en imponerende solnedgang. Ulu Watu er et av de eldste templene paa Bali og er det mest kjente da det ligger helt paa tuppen av en klippe paa soerkysten. Foruten aa knipse saa mange bilder som det er mulig paa kortest mulig tid, fikk vi ogsaa med oss et tradisjonelt balinesisk danseshow som ble en fin avslutning paa maaneden i Indonesia.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar